Mere trivsel i naturen Udsatte unge bruger naturen og de vante roller nedbrydes

Naturen skaber værdi i arbejdet med udsatte unge

Børn, Trivsel og Sundhed arbejder aktivt på at kvalificere hvordan naturen kan skabe værdi i deres arbejde med udsatte unge. Helt konkret er støttekontaktpersonen Thomas Vaarning Mathiasen påbegyndt en uddannelse til friluftsvejleder.
Børn, Trivsel og Sundhed bruger allerede nu aktivt naturen i arbejdet med de udsatte unge.

”Når man er i naturen kan de vante roller nedbrydes og man kan mødes i en ny kontekst. Når man har været i naturen i en time vil alle være lige beskidte – altså være på lige fod, hvilket er godt i arbejdet med de unge”. 

– Thomas Vaarning Mathiasen

De nye rammer bliver skabt i naturen


Når en ung som mistrives og måske bruger for meget tid foran computeren eller er kriminalitetstruet, kommer ud i naturen, oplever Thomas at det skaber en ny ramme for udvikling og at den unge oplever en verden hvor der er højt til loftet, og alle er lige.

Naturen bliver brugt i arbejdet med de unge når de tager på kanotur, udfordrer sig selv på en klatrevæg eller finder materialer, til at lave kreative ting, i naturen.

Da visionen lægger op til at bruge naturen mere, er det blevet nemmere og mere legalt at bruge naturen i dagligdagen, og det er især en fordel for Thomas’ arbejde med de unge. 

Se hvordan andre bruger visionen

Erfaringer med visionen