Vi fisker af lyst i naturen

Lystfiskere på plejecenteret

På plejecenteret Carolineparken er der lystfiskere blandt både personale og beboere. Beboere som tidligere har fisket meget og ansatte som er optaget det i deres fritid. 

Ikke bare en tur!


Vera er en af de ansatte, der arbejder med udflugter for beboerne. Derfor virkede det helt logisk at tage på fisketur med beboerne sammen med en garvet lystfisker, og at de beboere som deltager i udflugten er dem, som samtidig har en særlig interesse i lystfiskeri. En tur er derfor ikke bare en tur, men en udflugt som tager afsæt i en fælles interesse som foregår i naturen.

De har nu lavet to vellykkede ture. Den første med sol og sommer, hvor der kom en masse haletudser i nettet, og den anden på en lidt koldere dag, men med en ørred i nettet. Ørreden blev ”desserten” på et stykke frisk franskbrød. 

Aktivitet og glæde


På den måde bruges visionen til at skabe aktivitet og glæde hos de ældre beboere på Carolineparken, mens den er til morskab for personalet også. For udflugter og ture bliver bedre for alle, når der er fælles stort engagement i dem. Og så kommer der efterfølgende også snak og gode minder frem om udflugter i naturen både tidligere og nu. 

Se hvordan andre bruger visionen

Erfaringer med visionen